Sami Virtasen puheenvuoro puoluekokouksessa 3.2.2017

 

Arvoisa puheenjohtaja, hyvät toverit!

Sipilän hallitus on kaadettava. Hallituksen talouspoliittinen linja on rankaissut kaikkein heikoimmassa asemassa olevia. Eriarvoistuminen kasvaa ja syrjäytyminen lisääntyy. Pienituloisten asema on käynyt tukalaksi.

Hallituksen linja on väärä ja painetta hallituksen suuntaan on lisättävä. Ministeri Soini, tuo pienituloisia ja vähävaraisia ennen vaaleja puolustava maisterisjätkä on haastettava vastaamaan vaalilupauksistaan.

Suora lainaus perussuomalaisten eduskuntavaaliohjelmasta: ”Suomalaisista huolehdittava: Miljoona suomalaista elää köyhyysrajalla tai sen alapuolella. Pienituloisuus vaikuttaa koko elämään ja sen valintoihin. Mielivaltaiset leikkaukset on loputtava ja 90-luvun laman virheitä ei tule enää toistaa. Suomalaisista on ryhdyttävä nyt huolehtimaan.”

Vuodet 2015 vaalit olivat perussuomalaisten osalta suuri puhallus. Soini on saatava tilille petetyistä lupauksista. Hallitus kaatuu kun paine perussuomalaisten suuntaan on riittävän suurta. Nyt on aika katsoa, kauanko Soini kehtaa ministerinä maailmalla rukousaamiaisilla reissata, kun samaan aikaan vähävaraiset jättävät rahapulassaan lääkkeitään ostamatta. Ja kehtaahan se, jos paine ei ala tuntua paksussa nahassa.

Viestin Soinille pitää olla sellainen, että se alkaa tuntua. Pitäkää Soini lupauksenne, 524 054 äänestäjäänne odottavat sitä. Suomalaiset vähävaraiset odottavat sitä.

Hyvät toverit

Nyt on aika pelastaa satavuotias Suomi.

Mikäli suomalaisia yrityksiä johdettaisiin yhtä huonosti kuin liikemies Sipilä Suomea johtaa olisi edessä konkurssiaalto. Mikään yritys ei kestäisi yhtä huonosti valmisteltua päätöksentekoa kuin mitä Sipilän hallitus harrastaa. Hallituksen toiminta on konkretisoinut sanan vatulointi merkityksen. Omien esitystensä kaatamisella ei Suomea saada pelastettua.

Viestin Sipilälle täytyy olla selkeä. Tehkää työnne paremmin.

Hyvät toverit

Meidän viestimme tästä kokouksesta pitää olla selkeä. Olemme valmiit tuomaan tähän maahan tasa-arvoisempaa ja oikeudenmukaisempaa politiikkaa. Olemme valmiit huolehtimaan ja puolustamaan heikompiosaisia. Suomalaiset ymmärtävät ja arvostavat solidaarisuutta. SDP on aidosti solidaarinen vaihtoehto nykyiselle kovien arvojen oikeistopuolueiden linjalle. Se olkoon tämän puoluekokouksen viesti suomalaisille.

Puhe Youtubessa