Tiina Montonen, nro 257

päiväkodinjohtaja, eläkeläinen

”Ei hukata ihmistä muutoksessa.”

”Pidän luonto- ja ympäristöasioista, kävelemisestä, musiikista sekä kotkalaisen futiksen seuraamisesta.  Perhe, ystävät ja ihmisten kanssa toimiminen ovat minulle tärkeitä.  Työni päiväkodinjohtajana varhaiskasvatuksessa ja esiopetuksessa pitävät minua edelleen ajan tasalla lapsiperheiden tarpeista. Koulutuspolitiikka ts. perusopetus, toisen asteen koulutus, Kotkan Opisto ja korkeakoulutus ovat tulleet tutuiksi luottamustoimissani. Laadukas, kaikki mukana pitävä yksilölliset tarpeet huomioiva koulutus on avain kaikille tärkeään työllistymiseen. Työllisyyden eteen pitää tehdä töitä entistä enemmän Kotkassa  ja seudulla. Nuorilla on oltava mahdollisuus opiskella ja työllistyä myös kotipaikkakunnalla.

Pandemian vaikutukset huolettavat. Siitä huolimatta luotan tulevaisuuteen ja siihen, että pystymme yhdessä pitämään kaikista huolta.

Luottamustoimissani tutuksi on tullut myös sataman hallitus, seutuvaltuusto, museo sekä teknisen- ja liikuntalautakunnan työ. Kunnan elinvoiman lisääminen ja hyvinvoinnin tuottaminen kaiken ikäisille kuntalaisille on tärkeää. Eri ikäisten kuntalaisten osallisuuden vahvistamista tarvitaan. Meidän tulee myös vaikuttaa omistajaohjauksen kautta mm. Kymsoteen siirtyneiden sosiaali- ja terveysasioiden laatuun. Toimitatapana tulee olla ennaltaehkäisy ja varhainen tuki. Kotkan upeasta luonnosta ja ympäristöstä tulee pitää huolta. Luonnon monimuotoisuuden vaaliminen, ilmastotyö ja kestävä kehityksen toteuttaminen ovat tärkeitä. Ympäristön turvallisuuteen panostamista kaipaamme kaikki. Tasa-arvo, rehellisyys, avoimuus ja vuorovaikutus ovat toimintaperiaatteitani.

Haluan puhua hyvää kotikaupungistani Kotkasta.”

tiina.l.montonen@kotka.fi

040-516 46 34