Riku Pirinen, nro 269

järjestösihteeri, yrittäjä

”tasa-arvoisten ja oikea-aikaisten SOTE-palvelujen puolesta”

Aluevaltuuston kolme haastetta.

Pian valittavien aluevaltuutettujen on tunnistettava keskeinen kehityssuunta, joka tulee vaikuttamaan kaikkeen kymenlaaksolaiseen päätöksentekoon aluevaltuustossa. Kymenlaakson väkiluku tulee pienenemään ja väestö vanhenee.

Erilaisten palveluiden on muututtava palvelutarpeen mukaan. Valtuutettujen on pysyttävä ajantasalla muutoksessa, vaadittava virkamiehiltä uusia ratkaisuja palveluiden toteuttamiseen ja huolehdittava, että ihmiset pysyvät mukana muutoksessa.

Itse näen kolme kohtaa, joissa valtuuston on erityisesti onnistuttava.

  1. Keskussairaalan kehittäminen on tärkeää ja samalla huolehditaan että, terveysasemat pystyvät tarjoamaan riittävää tukea asiakkaille.
  2. Vanhusten palveluihin on varattava lisää resursseja. Jos palveluasuminen, kotihoito, omaishoito jne. eivät toimi, tulee sairaanhoito ruuhkautumaan.
  3. Lapsia ja nuoria ei saa päästää syrjäytymään. On löydyttävä uusia keinoja, joilla puututaan erityisesti nuorten mielenterveys- ja päihdeongelmiin sekä lastensuojelun tarpeeseen.

Tavoitteena on oltava tasa-arvoiset ja oikea-aikaiset palvelut kaikille.

Riku Pirinen aluevaaliehdokas (sd.), Kymsoten hallituksen jäsen

”Olen 42v. SDP aktiivi. Kunnallispolitiikassa olen ollut mukana 21 vuotta. Viimeiset 9 vuotta Kymsoten (Carean) hallituksessa sekä vuodesta 2017 Kotkan kaupunginvaltuustossa. Lisäksi toimin Kotkan kaupunginteatteri Oy:n hallituksen puheenjohtajana.

Kymenlaaksoon tarvitaan lisää työtä ja elinvoimaa, jotta hyvinvointi ja osallisuus kasvaisivat.

Olen luotettava valinta päättämään sosiaali- ja terveydenhuollon asioista aluevaaleista.

riku.pirinen@kymsote.fi

Riku Pirinen | Facebook