Sosialidemokraattinen liike toimii monella tasolla omasta korttelista ympäri maailmaa.

Puoluetoiminta

 

Puoluetoiminnassa samalla tavoin ajattelevat ihmiset kerääntyvät yhteen vaikuttamaan ja parantamaan ympäröivää yhteiskuntaa.

Sosialidemokraattinen liike tarjoaa erilaisia toimintamahdollisuuksia. Kiinnostuksen mukaan voi toimia omalla asuinalueella, kunnassa, maakunnallisesti, kansallisesti ja jopa kansainvälisesti. Myös eri ikä-, ammatti- ja harrasteryhmille on omaa toimintaa.  Jokaiselle toiminnantasolle on oma järjestöllinen organisaationsa, joka tukee toimijoita.

Kotkassa on viisi puolueosastoa eli Työväenyhdistystä, joissa on yhteensä noin 850 jäsentä. Puolueosastot muodostavat kunnallisjärjestön ja kunnallisjärjestöt edelleen piirijärjestön, joka vuoden 2014 alussa ulottuu Pieksämäeltä Kotkaan, Kaakkois-Suomen vaalipiirin kokoisena. Piirijärjestöjen keskeisin tehtävä on vastata eduskuntavaalien valmistelusta. Sirpa Paatero on nyt kotkalaisia edustava sosialidemokraatti Suomen eduskunnassa.

Piirijärjestöt ympäri Suomea muodostavat SDP:n eli Suomen Sosialidemokraattisen Puolue r.p.:n, jonka keskuspaikka on Helsingissä. Puolueen korkein päättävä elin on puoluekokous, joka pidetään seuraavan kerran Seinäjoella toukokuussa 2014.

Vaalitoiminta tekeminen on yksi puoluetyön perustehtävä, Seuraavat valtiolliset vaalit on EU-vaalit 2014. Kotkan demarit ovat aktiivisesti toteuttamassa ja tukemassa SDP:n ehdokkaita.