Oikeistopopulistiset perussuomalaiset

Kirjoituksia

Juho Eerola määritteli taannoin (KySA, Mielipide 7.5.) puolueensa Perussuomalaiset ?vasemmisto-keskustalaiseksi työväestön puolueeksi?.

Eerola ei ilmeisesti tiedä mihin puolueeseen kuuluu. Puolueen puheenjohtaja Timo Soini sanoi 2000-luvun alussa perustavansa Suomeen ”oikeistopopulistisen puolueen”. Siitä syntyi Perussuomalaiset ja kovasti oikeistolaista ja populistista meno on sitten ollutkin.

Sekä Soini että Eerola esiintyvät mieluusti duunareiden ja työväestön puolustajina, kuten heidän viime päivien medioille annetuista lausunnoistaan olemme voineet lukea. Heidän tekonsa puhuvat aivan toista kieltä. Eduskuntavaalikampanjassaan Eerola ehdotti eräässäkin paneelikeskustelussa, että pienet työnantajat voisivat maksaa työntekijöille pienempää palkkaa.

Perussuomalaisten eduskuntaryhmästä tuli, Eerolankin allekirjoittama, aloite nuorten työttömien pakkotyöllistämisestä ilman palkkaa. Kokeilu olisi tehty aloitteen ideoineen Teuvo Hakkaraisen kotiseudulla. Ilmeisesti Hakkaraisen sahan saamat yli 450 000 euroa EU-tukea eivät riittäneet vaan vielä olisi tarvinnut ilmaista työvoimaakin. Samana päivänä kun asiasta uutisoitiin valtakunnallisesti, paikallislehdessä oli myös uutinen siitä kuinka tuore ”duunarikansanedustaja” Eerola oli ostaa päräyttänyt itselleen ökymersun.
Siinäpä vastakohtaisuutta kerrakseen.

Aivan äskettäin perussuomalaiset vastustivat työntekijän oikeutta siirtää lomapäiviään
sairastumisen vuoksi. Kovia oikeistolaisia arvoja siis. Puheet taas ovat juuri niin populistisia kuin maamme pahimpiin poliittisiin broilereihin kuuluva Timo Soini Perussuomalaisia perustaessaan linjasi.

Juho Eerola puolestaan on huomannut Perussuomalaisten mahdollistavan nopean nousun rahakkaisiin poliittisiin tehtäviin. Onhan eurovaaleihin enää vuosi aikaa, joten voimme odottaa häneltä yhä hurjempia ulostuloja.Vasemmistolaisuutta tai faktoja niissä ei ole nimeksikään, mutta oikeistolaisia arvoja ja populismia sitäkin enemmän.

Kim Soares

Kaupunginvaltuutettu,

Kotkan Sos.dem. Työväenyhdistyksen puheenjohtaja