Syyskausi 2015 alkanut

Etusivu,Kirjoituksia,Toiminta

Eduskuntavaaleissa voitto paikallisesti mutta tappio valtakunnallisesti.

Alkuvuosi on ollut Kotkan demareille työntäyteinen. Huhtikuun eduskuntavaalit ja niitä edeltänyt kampanjointi täyttivät aktiivien kalenterit. Kotkalaista sd- vaalitulosta voidaan pitää hyvänä, vaikka puolueen tulos valtakunnallisesti (n 490.000 ääntä, 16,5 %, 4. sija) ei sitä ollutkaan.

Kotkassa SDP sai 7718 ääntä, 28,2 % kannatuksen ollen näin suurin puolue. Edellisiin eduskuntavaaleihin verrattuna menetettiin n. 100 ääntä, mutta kunnallisvaaleihin  2012 verrattuna saimme n. 2200 ääntä lisää.

Kansanedustajaksi valittiin jatkamaan Sirpa Paatero, joka keräsi vaalipiiristä huippulukemat eli 9772 ääntä. Demareista Teppo Järnstedt sai 1657 ääntä ja Ninni Taavitsainen798 ääntä.

Kotkan vaalitulos oheisesta linkistä:

puolue

SDP ei hyväksy porvarihallituksen kurjistamislinjaa

Vaalien jälkeisiin hallitusneuvotteluihin nykyinen pääministeri Sipilä ei halunnut sosialidemokraatteja vaan muodosti perusporvarihallituksen Kokoomuksen Stubbin ja Persujen Soinin tuella.  Hallitusohjelma on rakenteeltaan eriarvoistava ja leikkaa enemmän keski- ja pienituloisilta kuin varakkaammilta. Sipilä on esimerkiksi ilmoittanut, että suurituloisten verotusta ei kiristetä mutta supistuksia erilaisiin tulonsiirtoihin tullaan tekemään. SDP ei hyväksy eikä tue ko. politiikkaa.

Kotkassa demarit edistäneet tärkeitä päätöksiä

Kotkassa on alkuvuoden aikana tehty monta merkittävää päätöstä. Tärkeimmät kolme päätöskokonaisuutta ovat talouden tasapainottamisohjelman käsittely ja sisällön hyväksyminen kaupunginvaltuustossa juhannuksen jälkeen, kantasataman outlet keskuksen eteneminen sekä keskussairaalan peruskorjaus- ja uudisrakennushankkeen hyväksyminen käsittäen myös Kotkan terveysasemien uudelleensijoittamisen keskussairaalan yhteyteen. Sosialidemokraatit ovat tukeneet esityksiä, mutta esimerkiksi talouden tasapainottamisohjelmassa esitettyjä kaikkia opetustoimen säästöjä tai junioreiden liikuntamaksuja ei voitu hyväksyä ja niihin teimme oman vastaesityksen, jotka kaupunginvaltuuston enemmistökin hyväksyi.

Sosialidemokraattisten järjestöjen ja kaupunginvaltuutettujen yhteinen kanta on ollut, että kaupungin taloutta pitää vakauttaa. Työpaikkoja pitää saada syntymään lisää ja  kaupunkilaisten palveluja ei saa säästöihin  vedoten romuttaa vaan niitä pitää järkevästi kehittää, nykyaikaistaa ja tehostaa.

Syyskautta tulee leimaamaan edelleen vaikea taloustilanne, Alijäämien kattamiseksi tehdyt omistusselvitykset energiayhtiöistä etenevät ja niihin otetaan kantaa. Samoin talousarvion 2016 valmistelu on jo käynnistynyt ja tulee päätökseen marraskuussa.

Sos.dem. kunnallisjärjestö ja valtuustoryhmä toivovat kaupunkilaisilta palautetta tehdyistä päätöksistä ja eväitä tuleviin. Rakennetaan yhdessä parempaa Kotkaa.

Mieltä askarruttavissa asioissa voi olla yhteydessä esimerkiksi Sd- kunnallisjärjestön puheenjohtaja Mikko Kähärään (044-7566377) tai valtuustoryhmän puheenjohtaja Tiina Montoseen (040-5164634). Tervetuloa myös sd-toimistolle Keskuskatu 33:een, oven ollessa auki astu sisään. 🙂

Riku Pirinen

järjestösihteeri