Mielipide: Valokuituverkosta

Etusivu,Kirjoituksia

Valokuituverkosta

Nyt on Kotka ajan hermolla! Kim Soares kirjoitti Kotkan oman valokuituverkon tarpeesta. Hän sai huomiota raflaavalla otsikollaan ja kylmää kyytiä mielipiteelleen paikallisessa Puskaradio Kotka- facebook-ryhmässä.

”Valokuitua pitkinkö tänne Kotkaan matkustetaan” ja ”aivan järjetön idea” olivat vasta-argumentit. Oman puoltavan kirjoitukseni fb-ryhmän poliittisesti värittynyt, sananvapauden puolustajaksi julistautunut ylläpito sensuroi häiritsevänä.

Molempi parempi – Rantarata sekä Kotkan oma valokuituverkkoyhtiö. Eihän niitä mitenkään voi rinnastaa investointina ajallisesti eikä rahallisesti. Se on niin nähty mitä tapahtuu, kun infran omistaa kaupallinen yhtiö monopolina; kun sen omistaa joku, joka voi sanella hinnan, kuten sähkön siirtohinnan. Kaupallisen firman ajautuessa vaikeuksiin tai omistajan tullessa ahneeksi, eurot pumpataan asiakkailta, joilla ei ole muuta vaihtoehtoa kuin ostaa kallista ja huonolaatuista palvelua.

Meidän kotkalaisten kannalta avoin verkko ja omistus omissa käsissä takaa, että  hinnat pysyvät kohtuullisina ja toimitusvarmuus kunnossa jatkossakin, kun verkko kuormittuu aina enemmän ja enemmän. Tämä valokuituverkkoyhtiö tuleekin pitää kaupungin omistuksessa.

Kympe is back! Ostan heti osakkeen, kun kotkalainen kuituverkkoyhtiö on pystyssä!

Raija Keveri

kuntavaaliehdokas