Mielipide: Kotkassakin tulisi selvittää muita vaihtoehtoja

Etusivu,Kirjoituksia

Kymen Sanomissa 19.6.2013 uutisoitiin Haminan harkitsevan muitakin kiinteistömalleja vaihtoehdoksi rahoittaa päiväkoti- ja koulukiinteistöjen peruskorjaukset. Hamina toimi mielestäni viisaasti linjatessaan, että muitakin mahdollisuuksia investointien kattamiseksi on tutkittava.

Samaisessa uutisessa Kotkan kaupunginhallituksen puheenjohtaja Jari Elomaa (kok.) totesi, että Kotkassa haluttaisiin perustaa kiinteistöyhtiö yhdessä Haminan kanssa, mahdollisimman pikaisella aikataululla. Täysin yksiselitteisesti ei tällaista johtopäästöstä kaupunginhallituksen (17.6.2013) kokouksesta voi mielestäni vetää. Todettakoon, että Kotkan kaupunginhallitus päätti kokouksessa, johon Elomaa viittaa, käydä asiasta vain periaatekeskustelua. Itse kiinteistöyhtiön perustamisesta päätetään vasta 5.8.2013 pidettävässä kaupunginhallituksen kokouksessa. Kotkassa ei siis ole vielä päätetty kiinteistöyhtiön perustamisesta.

Sosialidemokraatit peräsivät kokouksessa mahdollisen kiinteistöyhtiön tarkempaa taloudellisten vaikutusten selvittelyä ja myös muiden vaihtoehtojen parempaa tutkimista. Yksi tällainen vaihtoehto olisi ollut esimerkiksi selvittää mahdollisuus tuottaa investoinnit jo olemassa olevien tytäryhtiöiden kautta. Tähän eivät kuitenkaan suurin osa muista puolueista Kotkassa olleet valmiit. Hattua täytyy nostaa Haminan kaupunginhallitukselle, joka siis haluaa selvittää sen, mikä olisi veronmaksajan kannalta edullisinta ja järkevintä. Kotkassa tällaista tahtoa ei ole.

Ninni Taavitsainen, sd.
Kaupunginhallituksen jäsen