Kotkan sos.dem. kunnallisjärjestön edustajiston kannanotto 27.11.

Etusivu,Kirjoituksia

Kasvua Kotkalle

Kotkalla on merkittävä sijainti ns. Pohjoisella kasvukäytävällä Pietarin ja Oslon välillä . Kasvukäytävällä on valtakunnallisestikin kunnianhimoisia tavoitteita. Keskeisinä lähtökohtina on vihdoin valmistuva E 18 moottoritie sekä mahdollinen viisumivapaus. Pienemmässä mittakaavassa kyse voi olla rajanylitystä nopeuttavista onnistuneista ratkaisuista.

Selvitysten perusteella vuoteen 2020 rajanylitysten määrä voi yltää jopa 120 miljoonaan vuodessa. Toteutuu viisumivapaus tai ei, tulee rajanylitysten kasvu olemaan joka tapauksessa merkittävä. Se tarkoittaa meille sijaintimme johdosta kasvavaa kiinnostusta joka ilmansuunnalta.

Rohkeimmat yritykset ovat jo aktivoituneet tai vähintäänkin pohtivat sijoittumista alueelle. Nyt jos koskaan kaupunkimme tulee olla valppaana. Pitkälle tähtäävien suunnitelmien lisäksi on kyettävä toimimaan tässä ja nyt.

Kotkalla on oltava tarjolla uusille sekä kasvua hakeville yrityksille tontteja sekä tiloja houkuttelevilta paikoilta, liikennevirtojen läheltä. Keskeisten toimijoiden on kyettävä tiiviiseen ja aktiiviseen yhteistyöhön ja vastattava välittömästi signaaleihin, saati suoriin tiedusteluihin. Nopea reagointi ja palvelualttius kertovat aktiivisesta kiinnostuksesta yrityksiä kohtaan.

Markkinointi on keskeisessä roolissa. Metropolialueiden läheisyyteen hakeville yrityksille Kotka voi tarjota huomattavasti edullisemman sijoittumispaikan hyvien logistiikkapalvelujen ääreltä.

Asuinalueena Kotkan markkinointi pitäisi olla helppoa, ottaen huomioon kaupunkimme loistavan sijainnin meren rannalla, Kymijoen kauniin luonnon ympäröimänä. Työssä käyville houkutteina toimivat lyhyet työmatkat ja ruuhkavapaat aamut. Lapsiperheille päiväkodit ja koulut sekä harrastusmahdollisuudet löytyvät pisimmilläänkin noin 15 min. ajomatkan päästä. Moottoritien valmistuttua kansainvälinen lentokenttä sekä pääkaupunkiseutu tulevat vain reilun tunnin ajomatkan päähän.

Kotkan Sos. dem. kunnallisjärjestön haluaa painottaa kaupungin ja muiden keskeisten toimijoiden aktiivisuuden ja nopean reagointikyvyn tärkeyttä, uusien yritysten houkuttelemiseksi alueellemme.

Lisätiedot:

Pj Jari Luumi (050-5570198)

Siht. Riku Pirinen (0400-659832)