ASIAA SOTESTA MA 16.11. KLO 17

Etusivu,Tapahtumat

Kansanedustaja Sirpa Paatero kertoo SOTE uudistuksen tilanteesta. Mitä hallituksen kulissien takana oikeasti tapahtuu?

ma 16.11. klo 17 SDP:n toimistolla, Keskuskatu 33

Sirpa kuuluu SDP:n edustajana parlamentaariseen SOTE seurantatyöryhmään ja on myös Suomen kuntaliiton hallituksen puheenjohtajana aitiopaikalla seuraamassa ja vaikuttamassa valtakunnan kunta-asioihin.

TULE KUULEMAAN, KYSYMÄÄN JA KOMMNETOIMAAN.

sirpa

 

SIRPAN TIEDOTE LIITTYEN SOTEEN (9.11.)

Kymenlaakson keskussairaalassa säilytettävä täydet palvelut

SDP:n kansanedustaja Sirpa Paatero on yllättynyt hallituksen suunnitelmista lopettaa laaja päivystys Kymenlaakson keskussairaalassa. Yle julkaisi tänään jo ennakkoon kartan, jossa kerrotaan hallituksen jättävän jäljelle vain 12 päivystävää sairaalaa. Hallitus vahvisti tiedotustilaisuudessaan myöhemmin määrän mutta ei päivystävien sairaaloiden nimiä.

-Hallituksen karttaharjoitus vaikuttaa järjettömältä. Mistään ei selviä, millä kriteereillä päivystävät sairaalta valitaan ja mitä tämä käytännössä tarkoittaa. Tarkoittaako tämä esimerkiksi sitä, että synnytykset siirtyvät vielä kauemmaksi, kysyy Paatero.

Kymenlaakson kokoisella alueella täyden päivystyksen keskussairaala on merkittävä ja eikä laajan päivystyksen lopettamisessa ole tällä väestöpohjalla mitään järkeä.

-Toivottavasti tämä kartta ei ole mukana lopputuloksessa, vaan kokonaisuutta mietitään uudelleen. Tuntuu, että hallitus on kiireessään unohtanut sote-uudistuksen tärkeimmän tavoitteen, joka on laadukkaiden palveluiden yhdenvertainen turvaaminen kaikille suomalaisille, huomauttaa Paatero.

Tähän mennessä uudistusta on valmisteltu lähinnä hallituksen sisällä. Erityisen tärkeää jatkotyön kannalta olisi ottaa koko eduskunta vielä laajemmin mukana päätöksentekoon.

-Asiantuntijoiden kuuleminen ja parlamentaarinen päätöksenteko näin suurissa kysymyksissä on tärkeää. Uudistus on tuotava mahdollisimman pikaisesti koko eduskunnan arvioitavaksi ja keskusteltavaksi kaikkien edustajien kesken, vaatii Paatero.

Lisätietoja:+358 50 5121602, Sirpa Paatero, kansanedustaja