ANNEN AVAUKSIA

Etusivu,Kirjoituksia

Pessimisti ei pety

Pitkästä aikaa näkyy kaupunkimme yleisessä ilmapiirissä positiivisia sävyjä. Työttömyys on hieman laskussa ja lähes päivittäiset uutiset työpaikkojen menetyksistä ovat harventuneet. Uusia työpaikkoja on jopa syntynyt tai syntymässä. Siitä huolimatta positiiviset uutiset ovat kirvoittaneet tekstaripalstalaiset ja muut torikommentaattorit kertomaan miten asiat todellisuudessa ovat. Negatiivisuus kasvattaa negatiivisuutta.

Onhan meillä kuitenkin monta iloitsemisen aihetta. Kotka Mills on investoinut uuteen kartonkikoneeseen ja samalla siellä panostetaan uusiin innovaatioihin. Uusia työpaikkoja on syntynyt ja toivottavasti niitä syntyy jatkossakin paperitelollisuuteen. Hamina-Kotka sataman tulos on parantunut ja uusia alueita vallataan viennissä. Ihmisten luottamus tulevaisuuteen on parantunut. Tällä asialla on suuri merkitys kuntalaisten talouteen ja kulutuskäyttäytymiseen.

Kotkan upeat puistot herättävät ihastusta. Kaunis saaristo ja kalaisa Kymijoki voisivat tuoda enemmänkin turisteja Kotkan alueelle. Kaupungin yleisilme on kohentunut hienojen veistosten ja muun taiteen myötä. Meillä on arkkitehtoonisesti ja sisällöllisesti hieno merimuseo Vellamo ja kotimaisiin kaloihin erikoistunut Maretarium. Uuden uutukaista moottoritietä pitkin hurauttaa reilussa tunnissa Helsinkiin, vaikkapa kulttuuririentoihin. Ja jos sitä pitkin pääsee sinne, niin eikö sieltä pääse myös tänne? Kaupungilta peräänkuuluttaisin tarmokkaampaa markkinointia.

Vaan mitä tekee peruspessimisti kun joku jotain yrittää? He kokoontuvat porukalla turuille ja toreille huutamaan – ei tuu mitää! Tämä sopulilauma kerääntyy kallion reunalle hyppimään tasajalkaa, kunnes kiviaines antaa periksi ja solahtaa sopuleineen päivineen rotkon pohjalle. Pölyn laskeuduttua kivikasan joukosta pilkistää kasvot, joihin ilmestyy hymynkare ja suu muodostaa kuolemattoman kymenlaaksolaisen lauseen – mitäs miä sanoin!? Ilo se on vahingonilokin!

 

Anne Heikkilä

sosialidemokraatti Kotkasta

anne heikkilä