MIELIPIDE: NINA BRASK

Etusivu

Olisiko kortti kannattanut jättää kääntämättä?

 

Selvyyden vuoksi, ajattelin korjata syntyneitä mielikuvia. Näen lehdistä kuntalaisten kirjoituksia, tekstiviestejä, kuulen keskusteluja liittyen Kotkan kantasatamaan.

Erotetaan ensin kaksi asiaa. Kotka Old Port ja Kantasatama ovat kaksi eri asiaa.

Kotka Old Port on yksityisen yhtiön oma hanke (GVA Sawyer), jonka toimijat ovat ulkomaalaisia henkilöitä. Cameron Sawyer on tutuin henkilö tästä joukosta, joka on esiintynyt kotkalaisten keskuudessa hyvin avoimesti ja näkyvästi. Hän on myös ainut henkilö, jonka minä olen tavannut. Muut hankeyhtiön henkilöt ovat pysytelleet taustalla.

Kotkan kaupunki on päätöksillään varannut maa-alueen Old Port -hankkeelle. Old Port pitää sisällään rantabulevardin, outlet-keskuksen sekä viihde- ja kulttuuripalveluita. Kotkan kaupunki ei ole rahallisesti mukana näiden suunnittelussa. Kotkan kaupunginhallitus ja -valtuusto hyväksyivät Kantasatamaan sijoittuvan Old Port -hankkeen asemakaavamuutoksen ja keskeiset sopimukset heinäkuussa 2015, joka on ainut päätös koskien Old Port -hanketta. Kotka Old Port ei siis ole Kotkan kaupungin hanke.

Kotkan Kantasatama on erillinen kokonaisuus, joka kuuluu Kotkan kaupungille. Alueella toimii nykyisellään jo Merikeskus Vellamo, Kotkan Meripäivät vietetään Kantasatamassa ja tulevana kesänä Suomen suurin Suomi 100 vuotta -tapahtuma TheTall Ships Races rantautuu kantasatamaan.

Kantasatamaan sopisi hyvin ammattikorkeakoulu kampus, jolla tuettaisiin kaupungin elinvoimaa ja elävyyttä. Kaupungin hotellikapasiteetti on liian alhainen ja hotellille olisi upeita puitteita Kantasatamassa. Kun luvatut risteilijät saapuvat, olisi suotavaa, että vastassa olisi myös erilaisia ruokakojuja, kahviloita, kiertoajelua, matkamuistomyyntiä, kotkalaista merellistä meininkiä.

Kotka ei ole naimissa Old Port hankkeen kanssa, mutta Kantasatamaa en jättäisi hyödyntämättä.

Jos Kotka Old Port hanke ei etene, niin emme ole heittäneet rahaa tuuleen. Kotka on investoinut vuosina 2013-2016 noin 400 000 euroa, liittyen kaavoitukseen ja liikennejärjestelyihin. Eikä kantasatamaan investoida enempää, jollei Kotka Old Port tai joku muu konkreettinen kokonaisuus rakennu. Tällöinkin investoinnit olisivat lähinnä kunnallisteknisiä.

Kantasataman historian ja tulevaisuuden kannalta näen tärkeäksi kehittää aluetta. Kotkansaaren muun liike-elämän yhdistäminen tähän tuo selkeää lisäarvoa kaikille kotkalaisille.

 

Nina Brask

kaupunginvaltuuston pj

 

Kommentoi